در ادامه مطالبی که درباره نوشیدنی های ترکیبی برپایه اسپرسو در وبلاگ ماندیرو منتشر کرده ایم، این بار می خواهیم شما را با اسپرسو «کُن پانا» آشنا کنیم. در آمریکا، فرانسه و بریتانیا به کن پانا، قهوه وین (café Viennois) می گویند اما در خود وین این نوشیدنی به درستی فرانسیسکن نامیده می شود.
قهوه کنپانا (Con Panna) یک نوشیدنی برپایه اسپرسو است، که این روزها کم کم جای خود را در منوی کافیشاپها باز کرده است. کن پانا که در ایتالیایی به معنی «باخامه» است به بیان بسیار ساده یک شات اسپرسو سینگل یا دبل است که روی آن با خامه پوشیده میشود.
اسپرسو کنپانا، این قهوه ترکیبی و قدیمی، این روزها دوباره در منوی استارباکس نیز جایگاه و طرفداران خود را پیدا کرده است. بیشتر آن را در فنجانهای قهوهخوری و یا حتی لیوانهای کوتاه شیشهای سرو میکنند. برای تهیه آن، خیلی ساده بعد از گرفتن یک شات اسپرسو، دو برابرِ حجم قهوه (یا کمتر و بیشتر به میل خودتان) به آن خامه اضافه کنید. شما میتوانید از خامه قنادی زده شده استفاده کنید یا یک اسپری خامه بخرید و خودتان را راحت کنید.
در آمریکا، فرانسه و بریتانیا به کنپانا، قهوه وین (café Viennois) میگویند اما در خود وین این نوشیدنی به درستی فرانسیسکن نامیده میشود و برای تهیه آن بهجای گل خامه از فوم شیر استفاده میشود. این نامگذاریها میتواند نشاندهنده ریشههای تاریخی این نوشیدنی در اروپای مرکزی باشد که زمانی بسیار محبوب بوده است. هنوز هم فرانسیسکن در سراسر وین و بوداپست بخوبی شناخته شده است. در واقع دو فرقه مذهبی راهبان مسیحی یعنی فرانسیسکن و کاپوچین حدود سه قرن پیش، از هم فاصله گرفتند و دو نوشیدنی شبیه اما متفاوت یعنی کاپوچینو و فرانسیسکانر بنام آنها نامگذاری شد.